Солидарност с угроженима у „Депресији”

Кантауторско вече на којем ће се прикупљати новчана помоћ за материјално, стамбено и здравствено угрожене становнике из насеља „Депресија”, биће одржано вечерас од 20 часова у Омладинском центру ЦК-13 (Улица војводе Бојовића 13).
samonikle barake Depresija 1
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

У музичком делу вечери наступиће ВИС Вања и Саша, Оливера Поповић и Марко Црљеница. Улазница на концерт је у виду прилога, најмање 200 динара.

Пољана, популарно названа „Депресија” налази се између Лимана 4 и Телепа и ту, у баракама и неодговарајућем смештају, по досадашњим проценама, живи више од 150 људи. Осим ромских породица, расељених с Косова и ратних ветерана, без струје и воде за пиће у баракама живе и бивши радници неколико предузећа. Многе породице се већ дуже суочавају с претњом исељењем, а без трајног решења за смештај.

Организатори наводе да су у најтежој ситуацији породице Ђуркић и Димовић с малолетном децом, које немају довољно новаца за све основне потрепштине, а камоли за плаћање кирије за стан.

Новац за помоћ угроженима могуће је уплатити и на жиро рачун у банци Интеза – динарски 160-450858-70 и девизни 355-3200555580-26.

Ј. В.

EUR/RSD 117.5840
Најновије вести