„РАДОСНО ДЕТИЊСТВО” ОПОМИЊЕ Родитељи хитно да плате дуг за вртић

Око 1.300 родитеља воде се као дужници Предшколској установи „Радосно детињство”. Како кажу незадовољни родитељи који су нас позвали, из сваког вртића су звали да јаве да, уколико не плате истог дана заостале рачуне, наредног дана им неће примити дете на боравак.
PU “Radosano detinjstvo”, uprava  Foto: Dnevnik.rs/B. Lučić
Фото: Dnevnik.rs

„Ми имамо потврде да смо платили рачуне, што у вртићу нису уважили“, каже Слободан Симовић чије дете иде у вртић „Чика Јова” у Сремској Каменици.

По речима директорке ПУ „Радосно детињство” Мирјане Ђурђев, у питању су дуговања милионске вредности. Родитељи који нису измирили дугове имају рок до петка да све регулишу.

„Будући да је припремни предшколски програм обавезан, родитељи калкулишу да, уколико не плате, неће бити последица“, каже директорка.“Након Ускрса, када се све заврши, подвлачимо црту и сви они који нису платили оно што треба, добиће судски налог у складу са законом.“

Како је нагласила, цене боравка у ПУ се већ 12 година нису промениле и више су него симболичне.

„Родитељи се жале на врсту сапуна који се користи у вртићима и сличне ствари, а не схватају да квалитет функционисања те установе зависи од тога колико ће плаћати за њу“, истиче Мирјана Ђурђев.“Жао ми је што смо принуђени да реагујемо овако. У више наврата сам апеловала и опомињала родитеље да плаћају рачуне јер нама треба много новца да бисмо функционисали како треба и имали прилику да напредујемо. Нама је по Уговору дозвољено да га раскинемо и испишемо дете уколико дуговања нису измирена.“

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести