Ради Народна кухиња у Сремским Карловцима

Народна кухиња у Сремским Карловцима наставила је да припрема оброке за 120 најугроженијих суграђана упркос одлуци Управног одбора Црвеног крста од 30. септембра да привремено обустави рад због тога што за септембар локална самоуправа, као партнер на том пројекту, није уплатила новац за трошкове њеног рада по ранијем договору.
 Narodna kuhinja u Sr. Karlovcima Foto: sremskikarlovci.rs
Фото: Народна кухиња у Ср. Карловцима Фото: sremskikarlovci.rs

Секретарка карловачког Црвеног крста Марина Фодор каже да је с општином постигнут договор о плаћању и да ће Народна кухиња радити све док буде новца. Она напомиње да кухиња није радила само један дан, и то због оправданог одсуства куварице.

Народна кухиња у Карловцима постоји од 1994. године. У последње време у њој се кува за 120 људи. Током лета у три наврата пристигле су намирнице које су ускладиштене у магацин, потписан уговор с пекаром о испоруци хлеба, обављено је глетовање и хигијенско кречење кухиње, санирање пропалог дела плафона у купатилу, поправљена пећ за грејање, те ангажоване куварице и помоћни радник. Након летње паузе почела је да ради 1. септембра.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести