Пролећни фестивал вина у Сремским Карловцима

Пролећни фестивал вина, општинска манифестација установљена пре две године, биће одржана у центру Сремских Карловаца од петка до недеље.
Sremski Karlovci/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Свечано отварање предвиђено је у петак у 20.45 сати, а програм почиње у 16 сати радионицама о здравој исхрани. Два сата касније биће одиграна дечја предства „Аска и вук“, да би након тога бином „загосподарила“ културно-уметничка друштва „Бранково коло“ из Карловаца, „Бриле“ из Беочина, „Сремац“ из Сремске Каменице и „Милица Стојадиновић Српкиња“ из Буковца. Позната интерпретаторка народне музике Драгица Радосављевић Цакана наступа у 21 сат, а након ње бенд „Квартет плус“.     

Програм за децу и младе у Еколошком центру „Радуловачки“ у суботу  почиње у 14 и траје до 17 сати, а на бини у ценру у 16 сати радионицом здраве хране. У 19 сати пева хор ОШ „Јован Поповић“ из Новог Сада и играју чланови „Великог кола „ и „Фолклорике“. У 21 сат свира Велики народни оркестар АКУД „Соња Маринковић“, сат касније певају естредне звезде Маринко и Марко Роквић.

И последњег дана фестивала предвиђен је разноврстан програм, а у завршници на бини представиће се Тамбурашки оркестар „Романса“ и ансамбл „Велос“. Сва три дана на централном тргу љубитељи божанског пића моћи ће да пробају и купе вина карловачких произвођача, али и друге производе.

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести