Припрема за упис на ПМФ-у: Бесплатна онлајн предавања

НОВИ САД: Природно-математички факултет (ПМФ) од фебруара ће организовати бесплатне онлајн припреме за пријемне из математике, информатике, хемије и биологије.
skolska tabla
Фото: pixabay.com

Како би средњошколци приступили предавању потребно је да се региструју, а сви детаљи могу се наћи на сајту www.dmi.uns.ac.rs. Часови ће бити снимљени и сви регистровани средњошколци моћи ће, у сваком тренутку, да их одложено погледају.

Први час припрема из математике и информатике биће одржан у уторак, 2. фебруара од 20 часова. Припреме ће бити подељене у три фазе: обрада тема које ће се наћи на пријемном испиту, решавање задатака, пробни онлајн пријемни. Припремна настава из хемије ће се одвијати по предвиђеном распореду, суботом, а настава ће почети 13. фебруара у 10 часова.

Припреме из биологије почеће 13. фебруара у 11 часова и трајеће до 26. јуна у трајању од четири школска часа, преко платформе “Moodl”, а више детаља се може пронаћи на сајту департмана www.dbe.uns.ac.rs.

По завршетку предавања из појединих области, биће организовано тестирање, анализа теста и израда мапа ума које ће полазницима олакшати понављање обрађеног градива. Такође, по завршетку циклуса припреме, биће организовано завршно тестирање.

Како објашњавају с ПМФ-а онлајн припреме су уведене како би се омогућило свим средњошколцима из Србије и из региона, да се спреме за пријемни, односно да не морају да долазе у Нови Сад. Онлајн предавања  током пандемије представљају и једини потпуно здравствено безбедни начин за држање часова који ће покрити све области које су потрбене матурантима да би успешно положили пријемни за жељени факултет.

С. К-ч

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести