Пријаве за избор најлепше баште у Карловцима до 15. јуна

Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца организује и ове године избор најлепше баште. Рок за пријављивање је 15. јун, а такмичарске категорије су: најлепша башта, сачувана амбијентална целина и најлепша тераса.
1
Фото: Dnevnik.rs

Пријаве се примају у Еколошком центру „Радуловачки“, Митрополита Стратимировића 5, на број телефона 021/881-027 и на сајту Друштва tradicijakarlovci.wixsite.com/tradicijakarlovci.

Након истека рока за пријављивање, комисија састављена од чланова Друштва, обићи ће пријављене, оценити баште и донети одлуку о победнику, као и о термину за доделу награда.

Будући да због пандемије коронавруса и забране окупљања која је најдуже била на снази од мера за сузбијање ковида-19 током прошле године, награде с прошлогодишње акције нису додељене. Како кажу у том удружењу грађана, које је лане навршило три деценије постојања, додела ће бити уприличена овог месеца у склопу обележавања годишњице рођења професора Јована Живановића.

Једнодневна манифестација посвећена суграђанину Јовану Живановићу, који је био родоначелник рационалног пчеларства код Срба, биће одржана 20. маја на Светски дан пчела и тада ће победницима бити уручене награде.

У прошлогодишњој акцији“Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца“ најлепшом је проглашена  башта Жељка Дмитровића, друго место је заузела Јасна Јањић Јовановић, а треће Рада Петронијевић. Првопласирана у категорији уређења јавне површине била је Слободанка Благојевић, док је Радмила Вујановић друга. Комисија је одлучила да похвали Андреу Мирчетић и Мила Божића за уређење вртова.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести