Преко 1.000 матураната код Спенса плесало кадрил

Преко 1.000 матураната средњих школа и гимназија прославило је тачно у подне, завршетак средњошколског образовања традиционалним “Плесом матураната”, који је ове године, из безбедносних разлога, одржан на платоу Спенса.
1
Фото: Dnevnik.rs

Обучени у црвене и плаве мајице ученици су извели кореографију кадрила која се састојала из четири дела, а плесали су уз композицију “Слепи миш“ Јохана Штрауса.

Њима се обратила в.д. начелника Градске управе за културу Зорица Шијак  која је подестила да Град традиционално подржава ову манифестацију, јер је од значаја да Нови Сад буде део света, посебно што носи титули Омладинске престонице Европе и Европске престонице културе. Матурантима је пожелела успешан наставк школовања и поручила им да уживају у последњим данима у средњошколским клупама.

Фото: Dnevnik.rs

Декан Факултета за економију и инжињерски менаџмент проф. др Драган Солеша казао је да “Плес матураната” улепшава град и да је то једна велика промоција младости и будућности. Он је позвао ђаке да буду мудри приликом избора фаултета и да се фокусирају на образовање, јер једини је то спас и сигурно уточиште за омладину.

Ђаци су се окупили испред Спенса више од сат времена пре почетка  манифестације и како би проверили да ли су увежбали кораке кадрила али и уз музику се заваљали, отплесали кадрил, а на крају све зачинили Ужичким колом.

С. Ковач

Фото: В. Фифа

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
ns
17.05.2019 • 15:14
kakva bezbednost kakve gluposti deca su opasna?!
sram vas bilo
EUR/RSD 117.3079
Најновије вести