Представке и предлози: У Новој 42 још чекају пут до куће

На јучерашњем редовном заседању Комисије за представке и предлоге грађана у Скупштини града, које се одржава сваке прве среде у месецу, изнета су три предлога.
1
Фото: Бициклисти угрожавају туристе у Дунавској

Никола Драшко из Ветерника пожалио се на то да на адреси Нова 42 постоји објекат до којег нема пута. По ранијем плану, постојао је нацрт пута који је водио преко туђег приватног поседа, али никада није заживео. По новом пројекту, пут иде преко државног земљишта, што је боља опција, али његова изградња још није почела. Осим што недостаје пут, у том делу не постоје ни канализација ни улично осветљење.

Грађанин Тривун Проле годинама муку мучи с уговором по којем се, како сам каже, његова кућа налази на плацу у закупу на 99 година. Он додаје да је претходним урбанистичким планом лична својина на Клисанском брегу преименована у државну, што обезвређује њену реалну вредност.

Осим тога, пред објектом на броју 12 због неодговарајуће урађене канализације, сакупља се атмосферска вода, а недостаје и улична расвета, што околним породицама отежава живот.


Директни сусрети с грађанима

По речима председника Комисије за представке и предлоге Марка Јовановића, закључно са септембром, Комисија је одржала 28 седница на којима је размотрила 82 представке, 17 писаних и 65 усмених.

– Ове године увели смо и праксу одржавања седница по месним заједницама и канцеларијама, где су грађани непосредно износили представке и предлоге – каже Јовановић. – Посетили смо осам месних заједница и решили 40 представки грађана, од којих је највећи број из стамбено-комуналне и урбанистичке области – 59, те социјалне и имовинскоправне делатности. Највише их је упућено општинским органима и јавним предузећима, а једна је била упућена полицији.


Једна суграђанка указала је на проблем у центру града. Она је истакла да су у Дунавској улици, у пешачкој зони, грађани и бројни туристи свакодневно угрожени од бициклиста и моторних возила. Нарочито се то односи на доставна возила, која не поштују одлуку да само у јутарњим сатима имају право уласка у ту улицу.

Све представке и предлози грађана биће прослеђени надлежним институцијама, после чега ће им бити достављени одговори.

С. С.

EUR/RSD 117.5840
Најновије вести