Представке и предлози: Становници центра жале се на буку и гласну музику

Новосађани су јуче, као и сваке прве среде у месецу, имали прилику да пред Комисијом за представке и предлоге изнесу своје представке с проблемима које покушавају да реше.
Intenzivan noćni život u centru Novog Sada Foto: Dnevnik.rs
Фото: Интензиван ноћни живот у центру Новог Сада Фото: Дневник.рс

  По речима станара из самог центра града, они већ дуже имају проблем с власницима угоститељских локала који не поштују градску одлуку о радном времену угоститељских објеката. Наводе да се угоститељи често не придржавају те одлуке и да се бука, гласна музика и галама чују и по неколико сати након истека дозвољеног радног времена.

На другој страни града, становници дела Детелинаре сматрају да се недовољна пажња поклања том делу града. Као пример наводе да још увек нису изграђени пружни прелази, немају пешачке стазе, као ни довољно паркинг-места, а зелене површине су неуређене и запуштене.

У протекле четири године разматране су 204 представке (71 писмена и  133 усмене), од којих је комисија решила 193, делимично је решила шест, једну није решила, док за четири није била надлежна

Део седнице био је посвећен Извештају о раду Комисије за представке и предлоге за период од 2016. до 2020. године, који је поднео председник Комисије Марко Јовановић.

Извештај је усвојен једногласно, а истиче се да је у извештајном периоду, закључно с 5. фебруаром 2020. године, Комисија Скуп­­­штине града за представке и предлоге одржала 90 седница. Разматране су укупно 204 представке, од којих је 71 била писмена, а 133 усмене. Од свих представки, Комисија није била надлежна за решавање четири, делимично је решено шест, једна није решена, а 193 је решене.

– У складу с праксом установљеном октобра 2010. године, Комисија Скупштине града за представке и предлоге сваке прве среде у месецу примала је грађане Новог Сада, који непосредно износе своје представке, како индивидуалне, тако и колективне, у име скупштина станара или групе грађана одређеног дела града – рекао је Јовановић.

Осим тога, од јануара 2018. године Комисија је своје седнице одржавала и у месним заједницама и месним канцеларијама, где су грађани имали прилику да непосредно изнесу своје представке и предлоге. Комисија је посетила 16 месних заједница и решила 63 представке грађана у тим месним заједницама.

У извештајном периоду, највећи број представки односио се на стамбено-комуналне и урбанистичке проблеме (149), социјалне (десет), имовинскоправне и управне (19) и представке остале проблематике (26).

С. С.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести