Популаризација спорта на отвореном: Бициклом кроз Беочин

Рекретивна бициклистичка вожња улицама Беочина, коју организује Центар за културу и туризам те општине, одржава се данас од 10 часова.
beocin
Фото: Printscreen

Скуп учесника је на паркингу испред ФК “Цемент”, где је уједно и старт, а циљ је код Спортског центра. По завршетку трке, све учеснике на циљу очекују награде, јер су, како организатори наводе, сви победници. Рекреативно дружење ће употпунити и хуманитарна акција прикупљања помоћи за лечење седмогодишње Николине Радичић, која болује од церебралне парализе, те ће на старту и циљу бити постављене кутије за добровољне прилоге.

Трка је, иначе, органзована поводом 50 година рада Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин. Жеља организатора је да јубилеј прославе популаризацијом спорта на отвореном, кроз заједничко дружење свих генерација и, како кажу, сврха те рекреативне акције је промоција бицикла као најјефтинијег и најздравијег превозног средства, али и указивање на значај здравог начина живота.

Бицикилијаду су подржали СО Беочин, компанија “Лафарж” и Бициклистички савез Србије, а на циљу је предвиђен мали базар спорта и том приликом ће се окупљенима обратити председница општине Беочин Мирјана Малешевић Милкић и председник Дунавског купа Тибор Тарјан.

Данас ће, због одржавања рекреативне бициклистичке вожње, у Беочину бити измењен саобраћај. Од 10.30 до 12.30 за саобраћај ће бити затворена главна Светосавска улица, од бензинске станице до пруге (укрштање Карађорђеве и Цементашке улице). Саобраћај ће се одвијати алтернативним путавима и девијацијом око Беочина.

Ј. В.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести