Отворена регионална књижевна конференција Book Talk 2018

НОВИ САД: Члан Градског већа за културу Далибор Рожић отворио је регионалну књижевну конференцију „Book Talk“, коју организује компанија Колор медиа груп, ове године, у оквиру „Калеидоскопа културе“, нове платформе Фондације „Нови Сад 2021“.
dalibor rozic book talk
Фото: novisad.rs

Четврти пут по реду Конференција је окупила најзначајније писце, издаваче и књижевне критичаре у региону. Тематика је посвећена јубилејима десет регионалних, глобалних и националних друштвено-историјских догађаја, од рођења Карла Маркса до глобалне економске кризе, који су утицали на друштвене токове, па тако и на књижевност и издаваштво.

Овогодишњи концепт је изузетно широк и дозвољава да се кључни друштвени феномени, глобалног и националог карактера, сагледају из бројних аспеката, што у многоме доприноси књижевности. Посебно ми је драго што се наша нова платформа „Калеидоскоп културе“ за кратко време показала веома плодоносном, и што је и „Book Talk“ нашао своју позицију у оквиру исте. Циљ те платформе је уједињавање разноликости у циљу стварања нових унапређених вредности, и подстицања публике, односно грађана да се максимално ангажују у култури на различите начине. Довољан је само један поглед на теме и имена учесника конференције да будете уверени да ће она оставити дубок траг у култури, не само Новог Сада, а то је и циљ ове градске администрације да културним садржајима произведемо јасне повољне ефекте на укупно друштво, нагласио је Рожић.

Панел дискусије одржавају се паралелно у Галерији Матице Српске, Галерији ликовне уметности  поклон збирци Рајка Мамузића и Спомен-збирци Павла Бељанског.

Треба да негујемо културу сећања и из прошлости узимамо поуке како би били успешнији у будућности. Верујемо да ће овај амбијент бити инспиративан за вас. Књига је темељ друштва и на њој сви треба да радимо да буде што присутнија у нашем животу, поручила је управница Спомен-збирке Павла Бељанског Тијана Палковљевић Бугарски.

Фото: novisad.rs

Међу овогодишњим учесницима су Светислав Басара, Тијана Палковљевић Бугарски, Радован Јокић, Теофил Панчић, Вера Копицл, Александар Гаталица и многа друга истакнута имена из домена писане речи.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести