Отворена дечја ликовна колонија Ново насеље волим

НОВИ САД: Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је отварању дечје ликовне колоније „Ново насеље волим“, у склопу програма манифестације „Ново насеље фест“, коју организује Удружење за помоћ зависницима „Рестарт“, у циљу промоције здравих стилова живота и превенције болести зависности и криминалитета.
novo naselje fest
Фото: novisad.rs

Овај догађај је потпуно у складу са једним од основних принципа којим се у Управи руководимо, а то је децентрализација културе. Такође, вредност ове манифестације је то што има и едукативни, и културно-уметнички, али и забавни карактер, па је усмерена на широку циљну групу. Овде се кроз бројне и разноврсне програме промовишу праве вредности, а нема бољег начина за превеницију негативних облика понашања код младих. Град ће увек пружити подршку пројектима са таквом мисијом, а посебно када они доприносе популаризацији културе и уметности, и анимирају грађане да учествују у таквим садржајима, истакао је Рожић.

У ликовној колонији учествује 45 деце с Новог насеља узраста од 3 до 13 година која ће стварати на задату тему, а уз подршку ликових уметница Селене Табаковић и Оливере Поповић које су одрасле на Новом насељу.

У оквиру једнодневне манифестације „Ново насеље фест“ одржавају се и изложба паса, трибина под називом „Да ли дрога убија-питајте преживеле“, као и мотивационо предавање Андрије Герића „Бирај спорт“ и концерти новосадских бендова.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести