Новосадска тржница у борби против родно заснованог насиља

ЈКП “Тржница“ Нови Сад придружила се акцији лепљења плаката са SOS контактима подршке жртвама родно заснованог насиља која се, у оквиру кампање "Насиље је увек изолација", одржава претходних месеци у Новом Саду.
w
Фото: JKP Tržnica

- Као друштвено одговорно предузеће, одлучили смо да се прикључимо овој кампањи и на свим новосадским пијацама истакнемо плакате на којима се налазе бројеви телефона на које могу да се јаве жртве родно заснованог насиља. Било какав облик насиља је недопустив, а задатак свих нас је да жртвама помогнемо да се заштите и одбране. С обзиром на то колико су наше пијаце фреквентне, сматрали смо да су право место на којима би требало истаћи овакве информације. Наше предузеће увек ће подржавати акције овог типа и учествовати у њима! – изјавио је Урош Лончар, ВД директора ЈКП “Тржница” Нови Сад.

Током ове седмице, плакати су постављени на све новосадске пијаце. На Детелинарској пијаци, скупа са ВД директора ЈКП “Тржница“ Нови Сад, плакате је симболично залепила и Александра Грујић, координаторка за омладински рад Организације „Ирида“.

Кампању “Насиље је увек изолација” у Новом Саду реализују Организација “Ирида”, SOS женски центар и Из круга… Војводина, а циљ кампање је да се плакатима на којима се налазе бројеви телефона подршке жртвама стигне до свих којима су најпотребнији, нарочито за време епидемиолошке ситуације када се бележи раст насиља.

Ja mislim i j…
16.04.2021 • 19:56
SAMO NAPRED! SVAKA CAST! Svako zivo bice ima pravo na zastitu, osmeh, obucavanje, miran san, slobodno kretanje, uzivanje sa svojima, drugima, i buducim prijateljima,drugarima ne vezano za boju,rasu, nacionalnost, ljude ili zivotinje. Mora se stati na put, beskromisno svakom nasilju, MORA, DA ne bude KASNO,jer su se lose osobe osilile, jer su im KAZNE JAKO SLABE ili LOSE bile izrecene! Svako buduce nasilnicko, ponasanje, koje bude okarakterisano, kao : "mozda se desilo, slucajno" je LAZ !
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести