Нова возила и ултразвучни апарати Дому здравља ''Нови Сад''

Дом здравља ''Нови Сад'' богатији је за два нова ултразвучна апарата у објекту ''Лиман IV'', али и за пет аутомобила за Службу кућног лечења.
DomZdravljaDonacija -BLU_0020
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Путем програма инвестиционих активности и текућег одржавања за 2017. годину један ултразвучни апарат, вредности близу шест милиона динара, обезбедио је Град Нови Сад и смештен је на одељење РТГ дијагностике, а други, који се користи и за преглед главе превремено рођене деце, донација је компаније ''Гас инвест'' доо из Београда у износу од око четири милиона динара.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

„Важно је да су лекари задовољни опремом најновије категорије која је била преко потребна педијатријском одељењу. Вредност возила које смо набавили је седам и по милиона динара, а план је да набавимо и уређај за мамографију, али и за проверу густине костију, јер су нам на то скренули пажњу из Дома здравља ''Нови Сад''. Радимо на припреми пројектно-техничке документације за реконструкцију објекта ''Лиман ИВ'', која није рађена од његове изградње, а вредност те инвестиције је око четири милиона евра. Такође, припремамо и докумнтацију за радове на згради на Новом насељу, а све уз подршку Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије“, нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

Директор ЈП ''Србијагас'' Душан Бајатовић рекао је да је Дом здравља ''Нови Сад'' добио позитивну оцену и од стручне јавности и од корисника услуга.

„Задовољан сам што сам могао да помогнем, а рекао сам да до сличног износа, у првом кварталу идуће године, можемо обезбедити још једну донацију, и видећу да и поједина предузећа која сарађују са ''Србијагасом'', можда и сам ''Србијагас'' буду донатори за још део опреме који се налази на списку потреба Дома здравља ''Нови Сад''“, истакао је Душан Бајатовић.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

Директор Дома здравља ''Нови Сад'' прим. др Веселин Бојат рекао је да је захваљујући Градској управи, и у овом случају Душану Бајатовићу, замењен готово 16 година стар ултразвук којим су рађени прегледи кукова код беба.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

Служба кућног лечења моћи ће да користи пет нових аутомобила од којих су четири аутомобила марке ''Форд фиеста'', а један је ''Форд фокус'', и како су рекли у Дому здравља ''Нови Сад'' то ће допринети њеном ефикаснијем и безбеднијем раду.

Фото: Дневник (Б. Лучић)
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести