Нова паркинг места на Булевару Европе

Становници Детелинаре до краја године могу очекивати нове паркинге на Булевара Европе, будући да је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала тендер за прву фазу изградње.
e
Фото: Dnevnik.rs

Откако су на месту кућа на Детелинари изграђене вишеспратнице, паркирати аутомобил у том кварту постало је немогућа мисија, а планском документацијом је остављена могућност градње паркинга уз Булевар, на зеленој површини између бициклистичке стазе и коловоза.

Булевар Европе је један од најзначајнијих делова примарне мреже саобраћајница на територији града, а нови паркинзи планирани су на простору који је с јужне стране оивчен Футошким путем, а на северу Улицом Корнелија Станковића. Како је у тендерској документацији констатовано, на Детелинари је недостатак паркинга један од горућих проблема, који у великој мери утиче квалитет живота, па је планирана градња места с косом шемом паркирања уз десни коловоз, и то на дужини од око 1.400 метара.

Предвиђено је укупно 201 паркинг место, а најпре ће од бетонских плоча бити изграђено 181, од којег је шест намењено за возила особа с инвалидитетом, док је у другој фази планирано још 20.

На Булевару Европе су предвиђени паркинзи на деоницама између улица Јанка Веселиновића и Хаџи Рувимове, Хаџи Рувимове и Бранка Бајића, Бранка Бајића и Футошке улице, као и на простору од Корнелија Станковића до Јанка Веселиновића.

У првој фази, за коју је недавно расписан тендер, највише паркинга, 78, биће изграђено на делу од Улице Бранка Бајића до Футошке, док је од Јанка Веселиновића до Хаџи Рувимове предвиђено 54 места, као и 49 од Хаџи Рувимове до Бранка Бајића. Од Улице Корнелија Станковића до раскрснице Булевара с Улицом Јанка Веселиновића пројектовано је 20 паркинг-места, који ће бити изграђени у другој фази.

Због градње нових паркинга доћи ће до промене саобраћајне сигнализације, па ће неки знакови бити укинути, а постављени нови, у складу с пројектном документацијом. Осим тога, делови инсталација ће бити измештени, као и прскалице на зеленој површини.

Понуде се на тендер градске управе подносе до 29. јујна, а 25 дана након тога биће донета одлука о додели уговора или пак обустави поступка. Одабрани извођач ће предвиђене радове морати да заврши за највише 150 календарских дана.     

Ј. Вукашиновић

lala
03.11.2020 • 09:27
A ulica Kornelija Stankovića ni jedno parking mesto ni sa jedne strane .
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести