Најбоља вина на Тргу слободе на Интефесту од 13. до 15. јуна

Најстарији међународни фестивал вина у Србији „Интерфест”, у оквиру којег ће се представити више од 100 винарија, биће одржан од 13. до 15. јуна на Тргу слободе.
natasa budisavljevic
Фото: Dnevnik.rs

Шеснаесто издање „Интерфеста” понудиће посетиоцима врхунска вина, али и деликатесе најбољег квалитета, занимљиве радионице и разноврстан музички програм. Посетиоци ће уједно имати прилику да науче много тога о начину узгајања винове лозе, различитим врстама вина и препознавању његовог квалитета, како да уживају у њему уз одговарајућу храну и слично. Део „Интерфеста” је и музички програм, који је комбинација локалне традиције тамбураша са звуком yеза, регеа и евергрин мелодијама.

– Још од 2004. године промовишемо вино као извор уживања, али и као важан привредни и туристички производ – објашњава покретач „Интерфеста” Наташа Будисављевић Радишић. – Фестивал повезује врхунско пиће с квалитетном храном из Војводине, односно Србије, и спаја вино с културном и туристичком понудом. Зато је „Интерфест” важан, не само за произвођаче вина него и за гастрономе, угоститеље, трговце, туристичке раднике, за Нови Сад и цео регион.

„Интерфест” је први међународни скуп винара који је организован у Србији. Од 2004. године до данас окупио је више од 200.000 посетилаца и винске куће из Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Грчке, Румуније, Мађарске, Аустрије, Италије, Француске, Шпаније, Португала, Немачке, Аргентине, Чилеа, Јужне Африке и Аустралије.

Б. П.

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести