Национални парк Фрушка гора дели бесплатне бадњаке

Јавно предузеће "Национални парк Фрушка гора" ће за предстојеће божићне празнике бесплатно грађанима организовано поделити 20.000 припремљених бадњака, како би традиција и обичаји били испоштовани, уз истовремено очување екосистема и природних вредности најстаријег националног парка у Србији и јединог у Војводини.
badnjak badnji dan Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

У Новом Саду ће бити подељено 10.000 бадњака док ће 10.000 бити распоређено по општинама Сремски Карловци, Беочин, Ириг, Сремска Митровица, Шид, Инђија и Рума, наводи се у саопштењу Националног парка. 

Подела бадњака у Новом Саду заказана је за недељу 6. јануара у 9:00 на Тргу Републике (код споменика, Рибље пијаце).
Подели ће присуствовати члан Градског Већа за културу Далибор Рожић и директор ЈП "Национални парк Фрушка гора" Радослав Крунић.
"Уз поделу бесплатних бадњака, за грађане смо организовали и поделу фрушкогорског чаја како би се угрејали и освежили на Божићно јутро", пише у саопштењу.

У тескту се напомиње да ће Чуварска служба Парка, заједно са полицијом (у три смене по 24х) вршити интензивну контролу простора како би се спречило свако недозвољено сечење храстових стабала.

"Стручна лица из Националном парку својим грађанима бадњаке су припремили сечом храста искључиво на оним површинама на којима је по плану предвиђено уклањање храстових стабала, испод далековода или са других узгојних захвата, како не би биле угрожене природне вредности Фрушке горе", истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести