На Ченеју положени венци поводом Дана устанка

НОВИ САД: Поводом обележавања 7. јула – Дана устанка народа Србије против фашизма, члан Градског већа за културу Далибор Рожић положио је венце на Спомен гробље у Новом Саду, а затим и на Споменик Новосадском партизанском одреду на Ченеју.
dalibor rozic dan ustanka
Фото: novisad.rs

Овде смо да укажемо на значај традиције обележавања Дана устанка против фашизма и да нагласимо да борци против фашизма, као и све жртве пале за слободу, никада не смеју бити заборављени. Зато данас одајемо почаст свим херојима народноослободилачке борбе захваљујући којима ми данас живимо у миру. Они су властитим животима платили цену слободе, и заслужују вечно дивљење и поштовање. Град Нови Сад сваке године обележава овај значајан датум, јер само кроз сећање можемо новим генерацијама предочити опасности које и даље постоје у модерном добу, иако често мењају начин експонирања. Фашизам је највеће зло историје и надамо се да се никада неће поновити. У Новом Саду где живи много нација и народа, овај дан је посебно важан, јер он својом симболиком прокламује борбу за слободу, једнакост и солидарност, без обзира на нацију, вероисповест или било коју другу опредељеност, изјавио је Далибор Рожић.

Церемонији полагања венаца присуствовали су представници СУБНОР-а и дегација Резервних војних старешина Града Новог Сада.

Дан устанка обележава годишњицу оружане акције Рађевачке партизанске чете Ваљевског партизанског одреда, 7. јула 1941. године.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести