Малишани уживали у богатом програму Змајевих дечјих игара

Под слоганом „Где шапуће Дунав плав...“, од 6. до 12. јуна одржане су 65. „Змајеве дечје игре“. Јединствена јунска манифестација ове године је била у знаку важних јубилеја великана литературе за децу и младе - Душка Радовића, Арсена Диклића и Мирослава Антића, а око 80 програмских садржаја реализовано је на више од 30 локација широм града и у приградским насељима.
с
Фото: А. Мишков

Организатори Змајевих дечјих игара истичу да је јунски фестивал био место сусрета за радост и смех, а с обзиром на то да обележавају велике јубилеје, те да су желели да се деца врате тим великанима писаних речи и да их испочетка читају сви заједно.

Фото: А. Мишков

Малишани су плесали, правили позоришне лутке, играли представе, свирали и певали, цртали, дизајнирали, промишљали, кројили... Отворене су изложбе, одигране позоришне представе, реализоване радионице, одржане многе битке за бајке, наступи хорова, оркестара, фолклорних и балетских група... уз дивну подршку великог броја посетилаца. Длановима су снежно пљескали писци, сликари, глумци, учитељи и, наравно, деца. Одржана је дечја опера, уприличена изложба дечјих ликовних радо-ва, организоване позоришне представе, књижевни сусрети, балетска представа, концерти, плесни, говорни, радионичарски програми...

Фото: А. Мишков

Програми су у поподневним и предвечерњим сатима одржани у Дигиталном омладинском центру и огранцима Градске библиотеке у Новом Саду, Позоришту младих, на платоу код КС “Свилара”… Улаз и учешће у свим програмима су били бесплатни. 

А. Ч. 

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести