Купалишна сезона на Штранду почиње 1. маја: Уређује се градска плажа

Купалишна сезона на Штранду званично почиње 1. маја, а према речима помоћнице директора за комерицјалне послове и туризам ЈКП Градско зеленило Јелене Будимчић, пред 110. сезону припремни радови на купалишту су у току, а захваљујући добрим временским условима, већи део посла је већ обављен.
zelenilo,radovi, strand i oko stranda
Фото: Дневник (В. Фифа)

- Одржавање јавних зелених површина на купалишту Штранд подразумевало је орезање сувих и болесних грана на стаблима, на којима је то било неопходно, посађено је 10 садница жалосне врбе, а подигнуто је преко 2. 000 квадратних метара новог травњака - каже за „Дневник” Будимчић. - Урађена је и аерација травњака, окопавање и орезивање живе ограде, али је у припреми и прскање зелених површина и дрвећа против крпеља.

Јелена Будимчић наглашава да се пословни простори, кабине, тоалети, благајне, туш системи и фонтана увелико припремају за сезону - крече се тоалети, проверавају се водоводне и електро инсталације, као и опрема у пословним просторима, благајнама, тоалетима… Екипе из “Зеленила” прегледају и попраљају све око туш система и пијаћић фонтана, чисте платое и шеталишне стазе.


Цене улазница исте као лане

Према речима помоћнице директора Јелене Будимчић, цене улазница се нису мењале у односу на прошлу годину, те ће дневна улазница коштати 50 динара, док ће сезонска, без попуста, бити 1.345, а са попустом за ђаке и пензионере 1.150 динара. Сезонска улазница за правна лица износи 1.150 динара, док је изнајмљивање сефа на дневном нивоу 100 динара.


Фото: Дневник (В. Фифа)

- Што се тиче техничке припрема купалишта за почетак сезоне, расписан је конкурс за издавање слободних пословних простора, а расписана је и јавна набавка за ангажовање спасилачке и лекарске службе - каже наша саговорница. - Дезинфекција, дезинсекција и дератизација кабина радиће се у четвртак, 15. и петак, 16. априла, од 7 до 14 часова. Првог дана се раде кабине које се простиру од “Данубијуса” до Моста слободе, а у петак од Моста слободе до одбојишких терена. Као и сваке године, апелујемо на све наше суграђане који су изнајмили кабине да их тих дана од 7 сати откључају на неколико сати и испразне, те омогуће нашим радницима да обаве посао, који је у интересу свих посетилаца, а највише управо закупаца кабина.

По речима Јелене Будимчић обављен је већи део припремних радова, док ће у наредним данима, до почетка купалишне сезоне, радници скидати ветрозаштитне ограде, постављати спасилачке куле и спустити спасилачки чамац у воду. Такође ће се садити цвеће, продавати сезонске улазнице, постављати озвучења, чистити плажа од нечистоћа нанетих водостајем реке, равнати песак на плажи, поправљати дечија игралишта….

И. Бакмаз

ns
11.04.2021 • 11:39
Da li može da se zabrani svakom kafiću svoje ozvučenje ?
Hvala unapred .
Штрантарош
12.04.2021 • 07:36
Већ годинама само пошприцају кабине дезинфекционим средством 1 минут и ништа више. Некада су шмрком прали кабине од паучине, буба, ... На жалост увек то раде преподне, и само 1 дан у години, па запослени остају ускраћени за услугу. Када ће се то променити?! Потребно је бар 4 дана за спремање кабина, од тога 2 треба да буду послеподне! И овако је цена кабина прескупа за оно што нуде.
EUR/RSD 117.5749
Најновије вести