Код Института: Изградња паркинга у мају

Изградња паркинга и постављање саобраћајне сигнализације, као и јавне расвете код Института у Сремској Каменици, могла би да почне у мају, будући да је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала тендер за извођача.
insitut kamenica
Фото: Dnevnik (arhiva)

Процењено је да ће радови коштати око 26,7 милиона динара и требало би да буду завршени за пет месеци, односно 150 дана. Институт у Сремској Каменици је регионалниа болница, која пружа здравствену заштиту великом броју пацијената, од којих се многи отежано крећу, те је, како је у тендерској документацији објашњено, неопходно побољшати приступ објекту, што, пре свега, подразумева градњу паркинг-простора, који ће бити повезан са саобраћајницама унутар комплекса.

По нацртима “Војводинапројекта”, у боровој шуми су предвиђени коси паркинзи, док ће приступне саобраћајнице актуелним управним местима бити делимично  обновљене, када је реч о коловозној конструкцији. Одговорни пројектант је простор поделио на три целине. У првом делу пројектоване су нове саобраћајне површине и приступне саобраћајнице за косе паркинге у шуми. Осим тога, планирана је и приступна рампа, која ће омогућити несметано кретање особама с посебним потребама, али и подужни паркинг дуж саобраћајнице. Када је реч о другој целини, ту је предвиђена реконструкција коловоза на приступним саобраћајницама управним паркинг местима, док ће у трећој целини, након уклањања старог, бити уграђен нови хабајући слој на коловозној конструкцији.

Због лакшег кретања слепих и слабовидих особа код пешачких прелаза, на тротоару су пројектоване тактилне плоче упозорења и плоче водиље. Понуде на тендер Градске управе подносе се до 16. априла, а двадсетак дана касније биће донета одлука о додели уговора или, пак, обустави поступка. Имајући у виду рокове, те неопходно време за увођење одабраног извођача у посао, радови би могли да почну у мају.     

Ј. В.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести