Изложба младих уметника у школи „Богдан Шупут”

Изложба младих уметника на тему „Како видиш бициклистичку заједницу?” отворена је у холу Школе за дизајн „Богдан Шупут”, као производ заједничког рада с Новосадском бициклистичком иницијативом.
т
Фото: Dnevnik.rs

Претходне недеље ученици су на радионицама имали прилику да кроз различите видове уметности прикажу проблеме с којима се бициклисти свакодневно сусрећу, а уз то су понудили и креативна решења за све љубитеље двоточкаша. Средњошколци су радили с новим менторима, упознали се са самим удружењем и научили нешто ново.

– Већ дужи период сарађујемо са Средњом школом за дизајн „Богдан Шупут”, а ове године смо решили да направимо активност која се зове „Bicycle 2.0” – казала је Јасна Томасовић из Новосадске бициклистичке иницијативе. – Желели смо да младимо понудимо рад у познатом окружењу с познатим, али и с њима до сада непознатим менторима, да би видели што већи спектар техника, као и да постоји хиљаду начина да се прикаже једна ствар.

На изложби је могуће видети радове из области фотографије, сликарства, вајарства, као и видео-радове, а кроз различите видове уметности укључен је већи број ученика те школе. Та активност је организована у оквиру пројекта „Погон19” у организацији „ОПЕНС – Омладинска престоница Европе Нови Сад”.

Текст и фото: Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести