Истражуј, путуј, уживај на ПМФ-у

НОВИ САД: У оквиру догађаја "Истражуј, путуј, уживај” организоване су занимљиве радионице: из ловног туризма - чиме се бави ловство и шта је ловачки трофеј?
s
Фото: Ilustracija/PMF

Радионица из гастрономије упознаће полазнике са основним елементима осмишљавања, припреме и сервирања малих сланих и слатких залогаја, док ће на радионици из геоинформатике заинтересовани са нашим професорима гледати Аурору Бореалис на Аљасци, а затим отпутовати у непознате делове света и покушати да открију где се тачно налазе, служећи се својим географским предзнањем и запажањем.

Мини Сајам "Са Србијом на Ти" је прошле године одржан први пут и то изузетно успешно, тако да ћемо ове године бити још занимљивији. Студенти ће причати о својим искуствима током студирања, а Маја Орихан и Чарлс Кејтер причаће о свом раду И искуствима - "Два ранца, бег из канца".

Хемијски викенд - "Сазнај, научи, примени" се на Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, одржава седму годину за редом. Манифестација је првенствено осмишљена за ђаке завршних разреда средње школе који показују посебно интересовање за хемију, биохемију и теме из области заштите животне средине.

Ове суботе, ђаци ће бити у прилици да се упознају са занимљивим темама из науке које ће бити представљене кроз низ интересантних интерактивних радионица. На овај начин будућим студентима представља се потенцијал и перспектива за њихово даље школовање и чиме могу да се баве уколико одлуче да упишу и заврше неки од студијских програма на Департману.

Хемијски викенд ће се организовати 30. новембра, али и 7. децембра, како би сви заинтересовани могли да присуствују. Уколико желите да најавите долазак, можете то учинити на infohemija@dh.uns.ac.rs.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести