Фестивал уличних свирача крајем августа у Новом Саду

НОВИ САД: Фестивал уличних свирача - Градић фест у свом 21. издању, и под слоганом “Почнимо љубав испочетка”, биће одржан од 26. до 28. августа у Подграђу Петроварадинске тврђаве у Новом Саду, најавили су из организације те манифестације.
Festival Uličnih svirača odlično se uklopio u Podgrađe Foto: „Korzo Portal”
Фото: Фестивал Уличних свирача одлично се уклопио у Подграђе Фото: „Корзо Портал”

Током три дана фестивала своје програме ће имати многи уметници - музичари, плесачи, позоришне трупе и перформери из Србије и региона који ће створити велику уметничку радионицу на отвореном, а по том концепту уметници и публика су равноправни учесници.

Након епидемије која је зауставила цео свет на годину дана, али и даље траје, неизвесност и страх полако замењује вера у боље сутра, и зато 21. Фестивал слави нове почетке у духу слогана смотре - “Почнимо љубав испочетка”.

Надолазећи Фестивал биће својеврсни омаж забавној музици 50-их и 60-их година, као и послератном ентузијазму који је владао у то време.

Такође, манифестација ће бити посвета непролазним уметничким вредностима, таленту, квалитету, доследности и трајању једне музике која је надживела и земљу у којој је настала.

Овај период изнедрио је славне певаче, композиторе и текстописце светске репутације, велике уметнике који су иза себе оставили непролазне хитове и неизбрисив траг у животима многих генерација.

Визуелни идентитет 21. Фестивала уличних свирача инспирисан је управо естетиком музичких фестивала тих педесетих и шездесетих година прошлог века и представља посвету визуелном језику тог периода.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести