Дина Вучинић посетила Гимназију „Светозар Марковић“

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић, заједно са начелником Градске управе за образовање Радованом Ковачевићем посетила је Гимназију „Светозар Марковић“ где су у току завршни радови на ревитализацији дворишног дела фасаде.
poseta
Фото: Град Нови Сад

Трећа фаза ових радова подразумева замену олука, прозорских крила и уређење фасаде на централном делу дворишне стране зграде, а радове финансира Градска управа за образовање, са 5.9 милиона динара.

У разговору са директорком школе Татјаном Вукадиновић разматране су могућности проширења капацитета школе коју похађа 1170 ученика и која ће од почетка следеће школске године имати 40 одељења, од којих се у једном настава одвија на мађарском језику. Директорка је предочила пројекат рушења уског степеништа у ходнику, чиме би се добио простор за још једну учионицу на другом спрату и за проширење лабораторије што би оптимизовало услове за рад и спровођење вежби из хемије.

Фото: Град Нови Сад

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић је указала на могућност да Град, заједно са Покрајинском владом, финансира проширење капацитета Гимназије уколико се у близини школе пронађе адекватан простор и реше правне процедуре. Она је изразила задовољство што управа Гимназије коју је похађала непрестано ради на унапређењу услова за школовање и боравак ученика и наду да ће се они што пре вратити у школске клупе.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести