Брзом реакцијом спасилаца избегнут инцидент на Штранду

Данас око 19:30 на новосадском купалишту Штранд дошло је до немилог догађаја који се на срећу због брзе реакције спасилачке службе и полиције није претворио у већи инцидент, наводи се у саопштењу ЈКП „Градског зеленила“.
nedeljni Strand 04
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Наиме, спасилачка служба на плажи током осматрања купача са куле, приметила је једног купача како својим понашањем ремети мир у води и на плажи, где најчешће бораве најмлађи суграђани. Како правила налажу упозорен је пиштаљком да не чини то, на шта је купач бурно реаговао, вербално напао спасиоца, а затим и физички насрнуо попевши се на спасилачку кулу. Младић је према процени спасилаца био у видно алкохолисаном стању, спасилачка служба је успела да га савлада и сачека да дође полиција, која је момка извела са плаже.

Нажалост, сведоци смо оваквих догађаја и још једном апелујемо на појединце да у алкохолисаном стању не улазе у воду због своје и туђе безбедности, закључује се у саопштењу "Градског зеленила".

Овај догађај је узнемирио бројне посетиоце на плажи па овом приликом још једном наглашавамо да су наше спасилаче службе  професионалне и обучене да реагују у оваквим ситуацијама, и да се посетиоци на плажи могу осећати потпуно сигурно.

EUR/RSD 117.3205
Најновије вести