Најпопуларније вести

Политика Резон: Како се лажне демократе боре за повратак комунизма у Нови Сад
НОВИ САД: Будимо поштени. Комунизам у Новом Саду никада није умро. Црвена Брозова застава само је префарбана у зелено. Црвена визија урбанизма - мало и ружно и даље је доминантан начин размишљања код припадника странака склоних идејама левог либерализма. Само је сада преобучена у опсенарску одору борбе за грађанска права и животну средину.
Економија / Пољопривреда Увоз решење за прескуп репроматеријал у пољопривреди
Половином фебруара требало би да крене пролећна прихрана пшенице, уљане репице и јечма за коју су потребна вештачка ђубрива: уреа, кан и ан, чија садашња цена никако не одговара ратарима.
Политика Стефановић: Нећу дозволити да се каља име припадника Војске Србије
БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић поново је данас најоштрије осудио увреде које је на рачун припадника Војске Србије изнео новинар Миломир Марић.
Политика Београд и Брисел посвећени ЕУ перспективи Србије
БРИСЕЛ: На шестом састанаку Савета за стабилизациу и придруживање ЕУ и Србије у Бриселу на коме је делгацију ЕУ преводио шеф дипломатије Уније, Жосеп Борељ и комесар за проширење, Оливер Вархеји, а Србије председница Владе, Ана Брнабић и министар за евроинтеграције, Јадранка Јоксимовић потврђена је ЕУ перспектива Србије, похваљен напредак земље у реформском процесу и изнети приоритети рада у у оквиру Споразума о стабилизацији и придруживању.
Нови Сад Због погоршане епидемиолошке ситуације ЈГСП "Нови Сад" отказује поједине поласке
Због погоршане епидемиолошке ситуације и великог броја возача који су на боловању, ЈГСП “Нови Сад” је приморан да од  26. јануара  на дневном нивоу откаже поједине поласке на градским линијама. Из овог предузећа се извињају грађанима због измена и моле за разумевање за ову тешку ситуацију на коју не можемо да утичемо.
Политика Рио Тинто: Разматрамо правне основе за одлуку Владе
БЕОГРАД: Рио Тинто је вечерас саопштио да је изузетно забринут због изјаве премијерке Ане Брнабић да је укинут просторни план за пројекат "Јадар", те да се поништавају сви правни акти у вези с пројектом.
Photo
Војводина Нова инвестициона прича: Бечеј постаје велико градилиште  
БЕЧЕЈ: Најављеном реализацијом неколико капиталних пројеката, Бечеј би се ове године могао претворити у велико градилиште. За такве пројекте у општинској каси нема довољно средстава, али има преке потребе да би се живот у највећој потиској општини издигао на виши ниво, па је ослонац на средствима са виших нивоа власти.
Нови Сад Откривена спомен-плоча код споменика Жртвама рације
Спомен-плоча, која се налази у оквиру спомен-комплекса Жртвама рације на истоименом кеју, откривена је данас, уочи обележавања 80-годишњице Новосадске рације.
Нови Сад Ниво буке у граду мериће се на осам локација
НОВИ САД: Програмом праћења нивоа буке у животној средини на територији Града Новог Сада за 2022, 2023. и 2024. годину дефинисано је осам мерних места, као и динамика мерења и анализа прикупљених података.
Нови Сад У Новом Саду доброг мајстора тешко наћи, а још теже платити
НОВИ САД: Доброг мајстора све је теже пронаћи, а неретко Новосађани факултетске дипломе замењују занатским алатом, како би пронашли посао.
Војводина ЗР: 18 година забране чесмоваче, а проблему с водом се не назире крај
ЗРЕЊАНИН: Навршило се 18 година откако је, решењем покрајинске санитарне инспекције, због повећане концентрације арсена забрањена за пиће и припремање хране вода из градског водовода у Зрењанину.
Спорт / Фудбал Војводина одиграла прву тренинг утакмицу у Турској
Прву проверу на припремама у Турској фудбалери Војводине одиграли су са чланом руске Премијер лиге, екипом Нижњег Новгорода.
Војводина Београдска фирма преузима Фабрику воде у Зрењанину
ЗРЕЊАНИН: Покретна и непокретна имовина зрењанинског предузећа „Фабрика воде” продата је фирми „Панонијан вотер” из Београда, потврдио је за „Дневник“ јавни извршитељ Драган Николић.
Економија / Пољопривреда Дупло већи увоз кромпира, уситњена домаћа производња неконкурентна
БЕОГРАД: Прошле године је Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства морало да се обрати великим трговинским ланцима да откупе део великог вишка рода домаћег кромпира.
Политика Михајловић: Оно што се догодило у ЕПС-у више је од јавашлука
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је да се јавна предузећа понашају као државе у држави, наводећи да смена директора мора бити почетак, а не крај, кад је реч о темељним променама које су потребне у ЕПС-у.
Photo
Војводина Дневник у стогодишњем селу - Подлокањ
Пре него што било каква прича почне, важно је удобно се сместити и одговорити на најбитније питање - ракија ил’ пелинковац? Па кад се напуни лепа чаша, да се пије ко човек, онда се ум загреје, језик развеже и диван може да крене.
Магазин / Наслови окоТВоко: Рекламе нон-стоп
НОВИ САД: На СББ каналу имамо Шоппстер са гомилом сјајних водитеља као што је Ирена Спасић која је радила 48 сати свадба или Милош Максимовић.
Политика Дачић: Нећу се кандидатовати, да не угрозим победу Вучића
БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије и лидер СПС Ивица Дачић изјавио је данас да не жели да се кандидује за председника Србије на изборима 3. априла, јер би се, како је рекао, то тумачило тако да је на страни оних који желе да сруше Александра Вучића.
Економија / Наслови Све мање радника: Несташица ИТ стручњака, занатлија, кувара
НОВИ САД: Ситуација на тржишту рада у Србији већ дуго се не мења, односно кадрова појединих струка на евиденцији нема, а за поједина занимања послодаваци не исказују потребе.
Економија / Наслови Раскид с Рио Тинтом ризик, углавном губимо спорове
БЕОГРАД: Професор Економског факултета у Београду Љубодраг Савић сматра да је одлука да се раскине сарадња с Рио Тинтом на пројекту "Јадар" политичка и да носи ризике, алии истиче да би литијум у Србији требало експлоатисати са новим партнером и приступом, уз еколошке стандарде и производњу батерија код нас.
EUR/RSD 117.5840
Најновије вести