Шпанска влада против естетског насиља: Свако женско тело је за плажу

МАДРИД: Шпанска влада има поруку за жене којима је непријатно због њиховог тела када носе купаће костиме: Немојте да вам буде непријатно.
p
Фото: Youtube Printscreen

Владино министарство за равноправност покренуло је летњу кампању охрабрујући жене да одбаце стереотипе и "естетско насиље'', које се односи на друштвени притисак које неке жене осећају да морају да се прилагоде идеалима лепоте, пренео је АП.

Постер који рекламира кампању приказује жене различитих година, коституције и боја коже у купаћим костимима на плажи, а слоган кампање је: "Лето припада и нама".

Министарка за равноправност Ирене Монтеро је навела на Твитеру: "Уживајте (у лету) како год, где год и са ким год желите".

Директорка владиног тела, Института за жене Антониа Мориљас рекла је да су родни стереотипи корен дискриминације заснован на физичком изгледу.

На жене се пројектују очекивања о томе како би требало да изгледају, казала је Мориљас за државну новинску агенцију Ефе.

Према њеним речима, то не утиче само на самопоштовање жена, већ им одузима и права и ограничава их у начину понашања и томе да уживају у јавним просторима.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести