Turkish Airlines за снимање рекламе ангажовао Ридлија Скота

ИСТАНБУЛ: Турска авио компанија „Turkish Airlines“ ангажовала је за снимање новога шестоминутног рекламног филма чувеног британског редитеља Ридлија Скота.
reklama ridli skot
Фото: Youtube Printscreen

Његов рекламни филм „The Journey“ приказан је у једној од најгледанијих и најскупљих тв-вечери у години, током паузе преноса финала америчког фудбала, Супербоула, када бројне фирме троше милионе долара на рекламе.

Филм прати згодну шпијунку која авионом слеће на нови истанбулски аеродром, а потом у тајности кроз градску вреву следи једну путницу. Притом се виде бројне градске знаменитости, а филм је препун вешто изрежираних сцена из авиона турског авио превозника. 

Може се само претпостављати колико је „Turkish Airlines“ потрошио на Скотов хонорар или онај лепе глумице Силвије Хекс која глуми шпијунку. Нема сумње да су и масовне сцене у којима је учествовало и до 500 људи авио компанију скупо коштале. 

Паузу за рекламе током Супербоула видела је отприлике трећина Американаца, али и милиони знатижељника из целог света.

Истанбул је моћна позадина приче која окупља главне ликове на узбудљив и спектакуларан начин, како се то у Истанбулу ради већ генерацијама, казао је Скот о продукцији, пренела је Хина.

Емитовање кратког шпијунског трилера уследило је недуго пошто је Истанбул отворио свој нови аеродром. 

Председник државе Реџеп Тајип Ердоган жели да он постане највећа ваздушна лука на свету, с највећим бројем путника годишње, што би значило минимално око 90 милиона путника за годину дана.

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести