Преминуо младић који је богатство завештао сиромашнима

Али Банат, млади милионер из Аустралије, који је постао познат након што се одрекао богатства и поделио га сиромашним особама, преминуо је од карцинома у 33. години, преноси Радио Сарајево.
j
Фото: Youtube Printscreen

Сахрани овог младог муслимана, чија је прича инспирисала свет, присуствовале су хиљаде Аустралијанаца.

Банат је у жижу јавности дошао пре три године када је сазнао да има неизлечив карцином и када је на Јутјубу објавио документарац у којем је болест описао као дар од Бога, јер му је дао шансу да се промени.

Наиме, Банат је пре дијагнозе живео попут класичног младог богаташа. Имао је две компаније, али се након дијагнозе одрекао свега материјалног и основао пројект  „Muslims Around The World – MATW”, чији је циљ био обезбедити храну, едукацију и друге врсте помоћи сиромашнима у афричким земљама.

Његова организација досад је изградила у Тогу и месџид, исламску богомољу која нема минарет, те школу за шест стотина сирочића. Изградиће и медицински центар, као и објекат за смештај више од 200 удовица. Такође, МАТW помаже сиријским избеглицима у Либану, а у Бангладешу Рохињама, муслиманској мањини у Мијанмару.

Погледајте и његов последњи видео за који је тражио да буде објављен након његове смрти.

EUR/RSD 117.3379
Најновије вести