Невада: Туриста поднео тужбу због медведа у контејнеру

ВАШИНГТОН: Туриста из Калифорније поднео је тужбу против компаније за издавање станова из Неваде због повреда које је, како тврди, задобио када га је препао медвед који је претурао по контејнеру за ђубре.
medved freeimages
Фото: freeimages.com

Џон Доналдсон из Дејвиса у Калифорнији, који је 2019. године изнајмио стан у месту Инклајн Вилиџ на језеру Тахо, у тужби је описао да је кренуо да баци ђубре у контејнер који је у склопу комплекса у којем је живео.

У тужби се наводи да је медвед ушао у канту за смеће захваљујући неисправној брави и скочио на Доналдсона када ју је отворио.

Каже да је морао да се помучи са неисправнобм бравом, а када је успео да је отвори, у канти је затекао медведа, преноси ББЦ.

Доналдсонов адвокат тврди да га је медвед "препао", због чега је искренуо чланак и пао на земљу.

Касније му је, како се наводи у тужби, због пада била потребна операција Ахилове тетиве и кичме.

Доналдсон тврди да компанија за управљање отпадом у Невади није испунила своју дужност да обезбеди канту "отпорну на дивље животиње" и да је дозволила да брава месецима буде покварена.

У тужби се истиче да је добро познато и установљено да Инклајн Вилиџ, као и остали предели око језера Тахо, имају озбиљан и трајан проблем са медведима, "углавном у вези са отпадом".

Доналдсон тражи 15.000 доалра одштете, као и компензацију за правне трошкове.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести