Највећи бели дијамант следеће недеље на аукцији

ЛОНДОН: До сада највећи пронађени бели дијамант биће понуђен идуће недеље на продају у Швајцарској, у склопу понуде аукцијске куће Кристи, преноси Ројтерс.
e
Фото: Youtube Printscreen

Очекује се да ће "Стена" (The Rock), бели дијамант од 228,31 карата, отприлике величине лоптице за голф, достићи цену до 30 милиона долара на аукцији у Женеви, саопштили су из Кристија, а преноси британска агенција.

Дијамант је пронађен и полиран у Јужној Африци пре више од 20 година и највећи је драгуљ беличасте боје крушколиког изгледа, саопштила је аукцијска кућа.

„Често се таквом великом камењу жртвује део облика како би задржали тежину. Ово је, међутим, савршено симетрична форма у облику крушке и један од најређих драгуља који је икада продат на аукцији“, рекао је за Ројтерс Макс Фосет, шеф Кристијевог одељења накита у Женеви.

Кристи ће овом приликом такође понудити жути камен, јастучастог облика од 205,07 карата под називом "Дијамант Црвеног крста", с обзиром да ће један део прихода од његове продаје отићи Међународном комитету Црвеног крста (МКЦК) чије је седиште у Женеви, наводи Ројтерс.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести