Јапански премијер разљутио твитераше видеом са својим псом

ТОКИО: Јапански премијер Шинзо Абе изазвао је љутите реакције неких корисника Твитера након што је поделио видео на којем се одмара на каучу са својим псом, пије чај и чита, уз поруку људима да остану код куће.
a
Фото: Printscreen/Twitter@AbeShinzo

Ко ти мислиш да си?, постала је популарна тема на Твитеру, будући да корисници тврде да Абеова порука игнорише потешкоће свих оних који се боре да зараде за живот услед епидемије корона вируса, јавља Ројтерс.

Абеов видео, у којем је учествовао и његов кућни љубимац, био је одговор на видео популарног музичара Ген Хошиноа, у којем пева о плесању у затвореном простору и позива људе да учине исто.

У време када се људи боре за опстанак, приказати снимак таквог луксуза ... човек не може да се не запита: ''Ко ти мислиш да си?, рекао је један корисник Твитера.

Други корисници Твитера, међутим, бранили су Абеа рекавши да чак и премијер има право на предах.
Абеови представници нису одмах били доступни за коментар ван нормалног радног времена.

Број нових инфекција корона вирусом у Јапану премашио је 7.000, јавио је јавни емитер НХК.

Ово је први викенд откад је Јапан прогласио ванредно стање у градовима са већом популацијом, међу којима су и Токио и Осака, у борби против ширења корона вируса.

Ванредно стање ће од уторка обухватити и град Сапоро на северном острву Хокаидо, саопштио је НХК, а локалне власти су наредиле затварање школа у Сапороу и неким суседним областима.

Очекује се да ће ванредно стање у Сапороу трајати до 6. маја и да ће бити затворени и други јавни објекти, а становници цће бити замољени да остану у својим домовима осим у случају нужних обавеза.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести