Јапанска принцеза се одриче титуле да би се удала за достављача робе

Јапанска принцеза Ајако поступила је супротно од Пепељуге и удаје се за обичног човека, запосленог у достављачкој фирми.
t
Фото: Youtube Printscreen

Због тог потеза, принцеза ће морати да се одрекне места у владарској породици, мада ће добити једнократну помоћ у износу од “само” милион долара, пише ЦМД.

Принцезу Ајако и Кеија Морију, њеног вереника, упознала је њена мајка, принцеза Такамодо.

Она је познавала Кеијеве родитеље кроз пословање краљевске породице са локалном невладином организацијом. Принцеза Ајако има мастер диплому из социјалног рада у добротворне сврхе, што је страст коју дијели са вереником, преноси CNN.

Принцеза Мако, Ајакоина рођака, пре две године је такође најавила излазак из краљевске породице веридбом за адвоката. То оставља најстарију наследну краљевску породицу са само 17 чланова.

Пре него што се 2006. родио принц Хисахито, јапанска династија Јамато била је без мушког насљедника за трон. Зато су Јапанци тада разматрали да дозволе женама да наследе круну, након абдикације тренутног цара Акихита, која је најављена за 2019.

Међутим, једна од клаузула абдикације налаже јапанској влади да стави на разматрање предлог да чланице династије могу да се удају изван породице. Тако би правиле огранке породице чији би чланови могли да испуњавају владарске дужности.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести