Тина Тарнер се опрашта од публике филмом о свом животу

ЊУЈОРК: Америчка рок дива Тина Тарнер и званично је објавила да завршава каријеру, а са публиком ће се опростити новим документарним филмом о свом животу који ће бити емитован крајем марта.
1
Фото: Youtube Printscreen
Тина Тарнер је на јавној сцени је већ више од шест деценија, са правом носи титулу краљице рокенрола, а сада, у 81. години живота, решила да се повуче и опрости од својих фанова, преноси ''''Њујорк пост''''.
 
За крај, како би се одужила публици која је била уз њу претходних шест деценија, за ХБО је снимила документарни филм у којем прича своју животну причу.
 
Овај филм заправо је њено последње обраћање јавности и опроштај од публике.
 
У филму говори како жели да ступи у последње поглавље свог живота - без рефлектора.
 
Она се у документарцу осврће на своју младост испуњену тугом и болом, потом на љубав и глобалну славу коју је стекла у зрелим годинама.
 
Филм открива и да је патила од посттрауматског стреса, који је последица насиља које је трпела док је била у браку са Ајком Тарнером.
 
Срећу је средином осамдесетих пронашла са Ервином Бахом, директором издавачке куће, који у филму и говори да му је Тина рекла: "Желим да се опростим са својом публиком. Да им кажем збогом и захвалим за све. И то ће бити мој крај, мој последњи опроштај", преноси њујоршки лист.
 
Филм "Тина" сачињен је од архивског материјала, старих снимака и, поред сјаја славе и музике, приказује и мрачну страну њеног живота.
 
Рођена као Ана Меј Булок, музичку каријеру започиње са 19 година, 1958. године као певачица и пратећи вокал у "Краљевима ритма" заједно са Ајком Тарнером.
 
Већ 1960. широј јавности постаје позната као Тина Тарнер када је наступала заједно са Ајком Тарнером, с којим је била у браку од 1962. до њиховог бурног развода 1978. године.
 
Наставила је са соло каријером, али је наступала по мањим клубовима и баровима хотела све до 1983. године, када је "избацила" обраду Ал Гринове "Лет’с стаy тогетхер".
 
Песма је постала велики хит, а она наредне године добила од студија две недеље да сними албум. И снимила је "Привате данцер", који је постао огроман комерцијални успех и био њен велики повратак.
 
Ервина Баха упознала је 1986. године, када је он послат од стране музичке куће "ЕМИ" да је дочека у Лондону на аеродрому.
 
Прво пријатељи, започели су везу исте године иако је он од ње био млађи 16 година.
 
У јулу 2013. године, после 27 година љубави, венчали су се у Швајцарској, где живе последњих година.
EUR/RSD 117.2710
Најновије вести