Руски Телеграм постао друга најтраженија апликација у САД

МОСКВА: Више од пола милиона Американаца преузело је руску апликацију Телеграм за само четири дана, од прошле среде до недеље, после гашења налога Доналда Трампа на Твитеру и уклањања апликације Парлер.
mobilni telefoni pixabay
Фото: pixabay.com

Телеграм је тако постао друга најтраженија апликација у САД јер Американци траже алтернативу великим корпоративним друштвеним мрежама, пише портал pcnen.com.

Телеграм, друштвена мрежа и сервис за сигурну размену порука, која је настала у Русији, преузета је 545.000 пута у периоду између среде 6. јануара и недеље 9. јануара, три пута више него у истом периоду претходне седмице, известила је америчка тв станица Фокс њуз.

Њујорк тајмс пише да је масовни егзодус Американаца ка другим друштвеним мрежама уследио јер је њих теже контролисати него традиционалне, као што су Фејсбук или Твитер, али и због политике кажњавања корисника коју спроводе мејнстрим друштвене мреже.

Телеграм је у последњих 72 сата добио 25 милиона нових корисника, рекао је оснивач ове мреже Павел Дуров.

Он је открио да је 38 процената нових корисника дошло из Азије, 27 посто из Европе, 21 одсто из Латинске Америке, 8,0 посто са Блиског Истока и из Северне Африке.

Фокс Њуз наводи да је руски Телеграм у великој мери профитирао јер корисници масовно напуштају америчку апликацију за разменну порука Вотсап, у власништву Фејсбука, због измене услова коришћења којима је нарушења приватност корисника.

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести