Маск: Тесла прави хуманоидног робота, промоција 2022.

САН ФРАНЦИСКО: Главни извршни директор "Тесле", Илон Маск, најавио је да ће овај произвођач електричних аутомобила вероватно следеће године лансирати прототип хуманоидног робота "Тесла Бот", који је осмишљен за опасне, понављајуће или досадне послове које људи не воле да раде.
robot
Фото: pixabay.com

Обраћајући се на "Теслином" Дану вештачке интелигенције (АИ), предузетник-милијардер је рекао да ће робот, висок око 1,76 м, моћи да обавља разне послове попут завртања вијака на аутомобилима кључем или преузимања намирница у продавницама, преноси Ројтерс.

Робот ће имати "далекосежан утицај на економију" решавајући проблем недостатка радне снаге, рекао је Маск. Додао је да је важно да машина не буде "прескупа".

Компанија је одржала Дан АИ у време захуктале истраге у САД поводом безбедности и потенцијала "Теслиног" напредног система ауто пилота за помоћ возачима, односно система за потпуно самовозеће аутомобиле.

Маск није коментарисао истрагу о безбедности "Теслине" технологије, али је рекао да је уверен да ће постићи то да аутомобили потпуно самостално управљају вожњом и то безбедније од људи, коришћењем камера и рачунара уграђених у возила.

На догађају одржаном синоћ, компанија је такође представила чипове које је сама дизајнирала за свој супер брзи рачунар Доџо, који ће помоћи у развоју аутоматизованог система вожње. Маск је рекао да ће Доџо бити оперативан следеће године.

Такође је најавио да ће "Тесла" представити нови хардвер за свој рачунар за самовозећи електрични камионет Сајбертрак за "отприлике годину дана".

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести