Фајсбук напушта директор који је водио пројекат криптовалуте

ВАШИНГТОН: Директор у финансијско-технолошком сектору Фејсбука, Дејвид Маркус, саопштио је да напушта ову компанију крајем године како би почео да ради на нечем новом.
fejsbuk
Фото: Tanjug (AP Photo/Richard Drew, File)

Маркус је надгледао напоре Фејсбука да развије крипто валуту познату као "Дием" и апликацију за дигитални новчаник под називом “Нови”, а његов одлазак представља изазове за финансијско-техничку јединицу компаније, наводи Ројтерс.

Извршни директор Марк Закерберг је захвалио Маркусу на његовом доприносу развоју Диема и другим великим развојним пројектима компаније.

Не бисмо имали тако велики замах са Диемом без вашег руководства и захвалан сам што сте од Мета направили место где правимо велика улагања, поручио је Закерберг.

Маркус се придружио Фејсбуку из Пејпала 2014. године и водио је Фејсбук месинџер, пре него што је прешао на рад на финансијским алатима.

Фејсбук, који је прошлог месеца променио корпоративно име у Мета, смањио је глобалне планове за Дием, пројекат раније познат као Либра, након забринутости регулатора да би сервис могао да добије превише контроле над новчаним системом, омогући криминал и наруши приватност корисника.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести