Златибор током протеклог празника рекордно посећен

ЗЛАТИБОР: Током протеклих празничних дана на планини Златибор дневно је боравило око 25.000 људи, што је рекордна посећеност у овом периоду, објављено је на сајту Туристичке организације Златибор.
zlatibor Filip Bakic.JPG
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Према речима директора ТО Златибор, Владмириа Живановића, на Златибору је током протеклог викенда било око 30 одсто више гостију него што их иначе долази у ово доба године.

Интересовање је било велико, како за хотелски тако и за смештај у приватној режији. То је још само један показатељ да је Златибор планина која је за посетиоце атрактивна током целе године, а сви који дођу овде заиста могу да уживају у великом броју разноврсних садржаја, рекао је Живановић.

Посебно интересовање, наводи, и даље влада за златиборску ''Голд гондолу'' која је радила и за време празника.

У њеним кабинама од центра планине до врха Торника возило се током празничних дана више од 5.000 људи.

Посечени угоститељски објекти радили су поштујући све епидемиолошке мере, а с обзиром на то да су погодни временски услови привукли велики број посетилаца, чекало се и на место на клупама које се налазе на Краљевом тргу уз само језеро, наводи се на сајту ТО Златибор.

Велико интересовање владало је и за Стопића пећину, Музеј "Старо село" Сирогојно, водопад у Гостиљу, тематски парк "Ел Пасо сити", док су се најмлађи забављали у Дино парку и Авантура парку који се налазе у самом центру Златибора.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести