У петак почиње да ради гондола Брзеће - Мали караман

КОПАОНИК: Гондола из Брзећа до Малог карамана, чија је изградња почела у јуну прошле године, биће званично пуштена у погон у петак, објављено је на сајту Инфокоп.
gondola
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Голд гондола

Технички пријем гондоле је завршен, а Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, поступајући по захтеву инвеститора ЈП "Скијалишта Србије", издало је и употребну дозволу.

Представници Лајтнера су завршили обуку радника ЈП "Скијалишта Србије" за руковање гондолом, завршено је финално "штеловање", а гондола је увезана у нов систем за продају и контролу ски карата.

Наиме, свака ски карта важиће и за вожњу новом гондолом, осим ски карте за појединачну вожњу која ће имати посебну цену за гондолу.

ЈП "Скијалишта Србије" су 23. марта прошле године доделила уговор за јавну набавку радова на изградњи гондоле Брзеће - Мали караман с пратећом инфраструктуром по систему "кључ у руке", конзорцијуму који предводи носилац посла Лајтнер АГ.

На позив за подношење понуда, који је објављен 13. марта, па све до истека рока 23. марта 2020. године, пристигла је једна прихватљива понуда чија је укупна понуђена цена 22.495.000 еура без ПДВ-а.

Након спроведеног отварања и стручне оцене, а на основу Закона о јавним набавкама, констатовано је да су испуњени услови за доделу уговора конзорцијуму чији је носилац Лајтнер АГ.

Гондола је укупне дужине 3.741 метар, има 28 стубних места и 74 кабине.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести