У Црну Гору без ковид услова и уз прошлогодишње цене

БЕОГРАД: Директорка Националне туристичке организације Црне Горе Ана Марковић Трипковић, изјавила је данас да туристима из Србије ове сезоне неће бити постављани никакви епидемиолошки услови за улазак у Црну Гору.
е
Фото: Pixabay.com

" Грађани Србије приликом одласка на летовање неће морати да покажу ни потврду о вакцинацији, ни негативан ПЦР тест. За улазак у Црну Гору биће им потребна само добра воља", изјавила је она за Танјуг на штанду Црне Горе на Међународном сајму туризма у Београду.

Марковић Трипковић је нагласила да ове године цене у Црној Гори неће бити веће од прошлогодишњих.

Према њеним речима, Црна Гора је дестинација за свачији џеп и моћи ће да се нађу веома повољне цене у приватном смештају, које ће се кретати од седам, осам, 10, 15 евра па навише а како каже биће приступачне и цене у хотелском смештају, док ће цене лежаљки зависити од плаже али ће моћи да се нађу и по цени од пет евра.

Саговорница Тањуга наглашава да ће цене улазница за националне паркове бити веома повољне, а за децу до 15 година бесплатне.

Ана Марковић Трипковић истиче да је за Црну Гору Србија најважније тржиште јер им из наше земље традиционално стиже највише туриста.

Тако је лане забележено око пола милиона долазака и око три милиона остварених ноћења.

"Онима који ове године реше да летују у Црној Гора, она ће бити ближа и приступачнија него раније јер се за главну туристичку сезону очекује отварање деоница ауто-путева у Србији и Црној Гори. Захваљујући томе у Црну Гору ће се стизати за само пар сати", наглашава она.

Указује да је туристима из Србије црногорско приморје дестинација број један али истиче да и у северном делу ове земље постоји веома интересантна понуда.

"Имамо више од 180 сеоских, еко катуна, све што је потребно једној породици, затим садржаје који задовољавају љубитеље адреналинског туризма као што су рафтинг, бајкинг туре и слично", прецизира наша саговорница и позива туристе који дођу у приморје да дан-два одвоје и за северни део Црне Горе.

Branko
15.04.2022 • 19:34
Ovo baš lepo zvuči. I Grčka je ukinula sve mere, ali ja ove godine idem u Crnu Goru. Avionom do Podgorice, a onda cars4rent, pa do Herceg Novog, a posle polako uz more sve do Ulcinja. Jedva čekam! Poslednje dve godine nigde mrdnuo nisam, sad ću sve da nadoknadim.
EUR/RSD 117.3375
Најновије вести