Путопис из Бугарске (видео)

Како би показали шта све Бугарска има да понуди, Туристичка организација те земље је, уз помоћ Министарства туризма, организовала неколико тура путовања за новинаре из Србије.
Леа Радловачки
Фото: Леа Радловачки

Тај обилазак подразумевао је упознавање са том комшијском земљом у најбољем могућем светлу - обилазак најважнијих културно-историјских знаменитости, најатрактивнијих туристичких дестинација, одседање у најбољим хотелима, уживање у врхунски припремљеној храни...

Током шест дана проведених у Бугарској, имали смо прилику да обиђемо Софију, Пловдив, Бургас, Несебар, Варну, Балчик, Златне Пјаске, Велико Трново и Арбанаси. Иако није било довољно времена да се у сваком месту проведе неколико сати, како би се боље осетила тамошња атмосфера и живот самих мештана, ипак је било довољно да нам заголица машту и мотивише нас да првом приликом, у сопственој режији, опет посетимо све те градове.

Како изгледа Бугарска, макар овако „површински“ гледано, имате прилику да видите у путопису уз овај текст, а уколико вас занимају опширније приче о појединачним градовима, потражите на нашем сајту детаљне репортаже Владимира Бијелића.

Текст и видео: Леа Радловачки

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести