Хиљаде људи на почетку карневала у Венецији

ВЕНЕЦИЈА: Хиљаде људи уживало је на почетку манифестација годишњег карневала у Венецији.
k
Фото: Tanjug (Shutterstock.com/Pecold, ilustracija)

Венецијански карневал 2020. године, који је привукао велики број туриста из целог света, био је прекинут када је пандемија избила у Италији у фебруару те године, а затим отказан следеће године јер је Влада покушавала да спречи ширење инфекције, преноси Ројтерс.

Стопа нових инфекција и хоспитализација у Италији постепено опада последњих недеља, а Влада је ове недеље укинула обавезу да људи носе маске за лице на отвореном у великом броју ситуација.

Међутим, неке карневалске атракције, попут парада, остаће суспендоване и ове године како би се избегло заражавање, одлучиле су власти.

Дошла сам овде јер ми толико недостаје карневал и зато што нисмо могли да га прослављамо две године, рекла је за Ројтерс Барбара дел Прато, која је у Венцију дошла из Парме.

Она је допутовала у Венецију с целом породицом, и сви су обучени у раскошне костиме.

Како се наводи, данас је само неколико особа примећено у костимима и еуфорија је било нешто мања него иначе, али се очекује да ће се то променити у наредним данима како крене овогодишњи званични програм под називом „Сети се будућности“.

Око 50.000 људи дошло је у Венецију да би учествовали у прослави, известила је новинска агенција АНСА, позивајући се на локалну полицију.

Карневал ће трајати до 1. марта.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести