Божанић: Са гондолом Златибор улази у нову еру туризма

ЗЛАТИБОР: Панорамска гондола на Златибору, једна од највећих инвестиција општине Чајетина, у понедељак почиње са радом и према речима директорке ЈП Голд гондола Бојане Божанић, са њом и ова планина улази у нову еру туризма.
Direktorka JP Gold gondola Bojane Božanić  Foto: Tanjug/video
Фото: Директорка ЈП Голд гондола Бојане Божанић  Фото: Танјуг/видео

"У наредних 7 до 10 година очекујемо да, захваљујући и гондоли, остваримо 10 милиона ноћења и доведемо миллион туриста током године на Златибор. Гондола ће омогућити и реализацију нових пројеката на њеној траси, који ће употпунити туристичку понуду разним комерцијалним садржајима", рекла је Божанићева Тањугу.

Она истиче да је златиборска гондола најдужа панорамска гондола на свету и да вожња трасом дугом девет километара трајати око 25 минута у једном смеру.

"Од понедељка ће гондола радити током зиме од 8.30 до 15 часова. Првих 10 дана рад гондоле ће надзирати радници француске фирме Пома чија је опрема. Сви радови су приведени крају, употребна дозвола је добијена, запослили смо довољан број радника преко агенције, тако да туристи могу безбедно да уживају од понедељка у упознавању Златибора из друге перспективе", навела је Божанићева.

Цена вожње гондолом од Златибора до Торника биће 1.000 динара у оба смера за одрасле и 550 динара за децу.

Изградња Голд гондола коштала је општину Чајетина 13 милиона евра, а радови су започети пре пет година.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести