Магазин - Путовања

Магазин / Путовања Путопис Новосађанина који је на једрењаку пловио у Америку
НОВИ САД: У кући, у новосадској Змај Јовиној улици, у којој сада живим, почетком 20. века, а која се тада звала Херенгаше, становао је Никола Форовић.
Photo
Магазин / Путовања ДО КРОВА СЕВЕРНЕ АФРИКЕ Из берберског села до врха Атласа
Учесници експедицијског и високогорског планинарења често се суочавају са аклиматизацијом и припремом тела на велике висинске разлике, што је праћено симптомима такозване висинске болести - мучнином, главобољом или вртоглавицом, па су за такве авантуре потребне посебна опрема и психофизичка спремност.
Магазин / Путовања Посетили смо родно место Вере Пешић: Мата Хари из Сијaринске Бање
СИЈАРИНСКА БАЊА: У Сијаринској Бањи је после Велике војне, 1919. године на Бадње вече у грађанској породици рођена Вера Пешић, будућа фам фатал и вишеструка шпијунка у Другом светском рату. Филм о њој Недељка Ковачића „Вера“ са Јованом Стојиљковић у главној роли ових дана пуни наше биоскопе и скреће пажњу на место одакле је потекла – Сијаринску Бању.
Магазин / Путовања Дневна ски карта у Словенији засад од 39 до 43 евра
ЉУБЉАНА: Дневни ски-пас на словенацким скијалиштима поскупеће можда евро или два, изјавио је потпредседник Удружења словеначких жичара Јани Јанша.
Магазин / Путовања Меланхолија прекрива Лисабон, град леп за сликање
Кад дођеш у Лисабон, мораш почети од нечега. Рецимо, згодно је од Атлантика.
Магазин / Путовања У Сингапуру забрањене жваке, у Милану обавезан осмех
Свет, велики мозаик састављен из различитих народности, религија, обичаја и културних наслеђа, обилује и необичним законима, који нас често наводе на преиспитивања. Имајући у виду најстроже и најсвирепије међу њима, ни повратак у давна времена не може нас много изненадити.
Магазин / Путовања Судбина најмањих острвских држава на свету
Лепоте малих острвских држава, као што сада фасцинирају туристе, раније су (а и сада!) очарале колонизаторе. Под окриљем вере и описмењавања, староседеоцима се отимала земља, протеривани су и убијани.
Photo
Магазин / Путовања У посети Музеј-кући војводе Живојина Мишића у Струганику
– У овој кући у Струганику се родио Живојин Мишић 1855. године 7. јула по старом календару. Сама кућа је стара два века и грађена је у српском стилу. Мишићи су дошли у Стуганик из села Тепци које је подно Дурмитора.
Магазин / Путовања Разгледница из престонице Хезболаха: Вијори се барјак с калашњиковим у руци
БАЛБЕК: У престоници Хезболаха отишли смо да видимо једно од чуда Старог света и приметили колико се Либан променио за 2000 година. „Мистер! Мистер! Хезболах Т-ширт! Хезболах Т-ширт!“, викао је улични продавац мајица за амблемом Хезболаха, Божје партије у коју се куну Шиити, становници Балбека.
Photo
Магазин / Путовања Путопис из Луковске бање: Краљ Милутин у царству термалних вода
Луковска Бања се налази на источним падинама Копаоника у јужном делу Србије 300 километара од Београда.
Магазин / Путовања На Макарској ривијери затварају хотеле због цене струје
ЗАГРЕБ: Хотелијери на Макарској ривијери и на острвима у хрватском делу Јадрана су због раста цене електричне енергије одлучили да затворе хотеле преко зиме, упркос лепом времену на Јадрану и организацији директних летова од европских престоница до Сплита, преноси данас Хрватска радио-телевизија (ХРТ), позивајући се на локалне туристичке раднике.
Магазин / Путовања Почиње уређење 47 километара планинарских стаза на Власини
ВЛАСИНА: Туристичка понуда Власинског језера биће обогаћена уређивањем 47 километара планинарских стаза.
Магазин / Путовања У базенима у Бечу укинуто "брчкање" у топлој води
БЕЧ: Базени у Бечу убудуће више неће нудити купање у топлој води, како би дали допринос штедњи енергије.
Photo
Магазин / Путовања Пролом Бања: Шумски велнес и лековита вода
– Према легенди која је везана за 14. век и Косовску битку, део војске је пролазио и овим крајем идући у бој. Они су долазили из правца Прокупља, преко Белог Камена и из правца Куршумлије. Кретали су се овим планинским венцима поред цркве Лазарице путем Газиместана и кажу да је тада кнез Лазар рекао „Певај сада војско, нек се све пролама!” и управо је зато село изнад Пролом Бање добило име Пролом. Међутим, нама гости кажу да се ова бања зове Пролом зато што је овде пролом чистог ваздуха, одличне воде и добре енергије – открила нам је Марина Цветковић, туризмолог Пролом Бање и наш водич.
Магазин / Путовања Скијање у Аустрији ће ове године бити знатно скупље
БЕЧ: Скијање у Аустрији ове године ће бити значајно скупље, па скијаши морају рачунати на раст цена карте за ски лифтове од седам до десет одсто.
Photo
Магазин / Путовања У ЛИЈЕПОМ СТАРОМ... Жив је Ћоркан, а Лотика пече лебац
Посета Западу Србије и златиборском крају постаје све напорнији и агонизујући покушај да се нађе мотив за долазак, јер захваљујући дивљачкој урбанизацији бивше лепотице, одмор у негдањим Краљевим, па онда Партизанским водама пре подсећа на вишедневни боравак на београдској Бањици или новосадском Лиману 2, него уживање у миру и тишини прелепих планина.
Photo
Магазин / Путовања Како опстати у Напуљу, који презире мондени Милано
Многи су ми причали да је Напуљ један од најлепших, најузбудљивијих, најзабавнијих и најопаснијих градова Европе.
Photo
Магазин / Путовања Ивана Роулак у Америци организује занимљиве излете у природи (фото)
Бивша кошаркашица Пролетера из Зрењанина и Војводине из Новог Сада Ивана Роулак, девојачко Ћатић, пре осамнаест година је отишла у Америку, а данас са својим супругом Брајаном тамо организује изузетно занимљиве туре у природи, које се памте целог живота.
Магазин / Путовања КРАЉИЦА ТУРИЗМА СРБИЈЕ Врњачка Бања као српско море
Наша најпознатија и најпосећенија бања налази се у централном делу Србије, у Западном Поморављу на шумовитим обронцима планине Гоч и у долинама Врњачке и Липовачке реке.
Магазин / Путовања У посети Ђавољој Вароши: Кад се враг поигра људима
Ђавоља Варош је геоморфолошки феномен који се налази у Јужној Србији, 27 км југоисточно од Куршумлије, на Радан планини која је парк природе. Овај локалитет је од 1959. године под заштитом државе као споменик природе прве категорије.
EUR/RSD 117.3358
Најновије вести