окоТВоко Плакање на телевизији и у фићи

Ако вас занима живот познатих, имали сте богату ТВ понуду ових дана. У емисији „Ми данас'' на К1 телевизији, Ивон Јафали је одлично водила интервју са Снежаном Дакић и Жиком Николићем.
Aleksandar Filipović foto: Dnevnik.rs
Фото: Александар Филиповић фото: Дневник.рс

Жика је заиста добио батина од швалера своје бивше жене, али су данас  таблоидне новине надувале тај догађај из прошлости... Ивон је показала да може да се води занимљив разговор на приватне теме, а да се не пређе граница пристојности и да публика нешто сазна и феноменолошки.

О свом односу са Северином проговорио је Милан Поповић код Миломира Марића. Милан је открио много занимљивих детаља око читаве медијске афере са Северином а сазнали смо и ко му је нумеролог и какав је његов однос према окултном. Миланово сведочење пред камерама бацило је светло на многе догађаје који су се десили око Северине и зашто све у последње време толико варничи. Милан као бизнисмен тврди да је за естраду све реклама и цитира Бреговића „пишите, па макар и лоше, само ставите лепу слику”. Очигледно ћутање није добар избор ни када се медијска ћаршија разгалами и помами. Од Милана смо сазнали пуно необичних детаља и заиста је важно да о сваком случају суди суд, а не медији. Наташа Беквалац се прославила са изјавом да је лакше остављала мужеве него никотин. Иначе Ната је неко чији ће интимни живот бити стална тема ток шоу емисија. Од суза код Огњена Амиџића, до јављања њене мама Мире у дебатну емисију на телевизији Хепи. Најмистичнија је наравно Цеца. Најмање прича о свом дечку и о љубавном животу али су се зато много бавили Анастасијом и Вељком. Здравко Чолић је био мајстор у примеру како се чува приватност, али је зато његова ћерка Уна неко кога медији стално прате, посебно шта објављује на Инстаграму. По понашању деце види се ко су деца социјализма а ко су деца новог времена. Новој деци друштвене мреже су постале све, а родитељи су остали у духу старомодног и конзервативног понашања титових пионира. О приватности се увек разговарало у „Љубави и моди” код Рушке Јакић где је било неких таблоидних испада, али се Рушка увек држала традиционализма док се Сања Маринковић прилагођавала новим тенденцијама и новим ријалити звездама. Оног дана кад су Станија и Сораја узеле микрофон у руке, постало је модерно износити интимност у медијима. Ко новинаре позове на свадбу сигурно ће их дочекати и на разводу.

Гледали смо и читали свашта. У последњих пет година сваки случај партнерског насиља расветљавао си у јутарњим и инфотејмент програмима.  Просто на Балкану је било много популарније ствари решавати насиљем и изношењем прљавог веша него се цивилизовано разићи. Овде је данас јако тешко бити Бановић Страхиња јер су у моди силеџије и лажни алфа мужјаци и силиконске женке које лове млађе фрајере. Кад се схвати да је интима најлепша у четири зида и да јавност треба умерено информисати о приватним стварима на путу смо да победимо свој малограђански трачерски медијски менталитет. Фрау Габријела је још увек модерна у нашим електронским медијима. Али кад схватимо да је важнији нечији лик и дело него пикантерије из спаваће собе и вреле поруке са вајбера и месинџера, бићемо на путу да постанемо зрело и нормално друштво.

Природно је да јавност интригира живот познатих али у свему томе има мало и војаеризма и зависти. Све па и љубав, и секс, и популарност, све су то паре и моћ. Весна Змијанац, која никад није много у електронским медијима говорила о својим фаталним љубавима, али их је делимично описала у књизи „Кад замиришу јорговани”, има једну филозофску реченицу, коју ћу парафразирати „лепше је плакати у мерцедесу и на телевизији него у фићи”.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
30.10.2021 • 21:51
Tačno. Mediji su postali skandal majstori.
EUR/RSD 117.5815
Најновије вести