окоТВоко Не помажу ни лекари, ни травари

Отишла је Мерима Његомир...уз „Рузмарин” и сетих се песме „Иванова корита” - не помажу ни лекари, ни травари. Певачица која се бавила спортом, играла тенис, зашто тако рано?
Aleksandar Filipović foto: Dnevnik.rs
Фото: Александар Филиповић фото: Дневник.рс

 Отишао је и Маринко Роквић, такође спортски тип, ишао је у теретану, водио здрав живот, играо фудбал, а опет рак панкреаса. Александар Сања Илић отишао је од леукемије. Не знам јавну личност која се више чувала од Александра Сање Илића. Отишао је негде изнад планета, да не причам о листи великана који су прерано отишли, а да није корона, од Небојше Глоговца до Маринка Маџгаља.

Зашто је настала експлозија малигних болести, зашто имамо толико стерилитета и проблема људи да на природан начин добију децу. Велики је пораст аутоимуних болести. У викенд програму К 1 телевизије уредница Бојана Бојовић је покушала да објасни зашто је код нас поред ковида и епидемија толиких болести. Доктор Даница Грујичић каже да је цео Балкан угрожен и да је и у суседним државама број малигних оболења повећан. Шта је узрок, осиромашени уранијум или стрес - научно не може да се докаже још увек. Само су цифре у ужасном порасту. И док свет експлодира због ковид пропусница, друга невоља нам је за вратом. Марина Буљовчић у емисији „Недељом” причала је са нашом репрезентативком Настасијом Недимовић, канцер инфлунсерком. Настасја је бивша репрезентативка наше земље у ватерполу којој је порођај променио живот. Сазнала је дан након што је родила сина да има рак коштане сржи. Преко ноћи је остала непокретна. Али борба и подршка њене породице јој је помогла да из те борбе изађе као победник и да са другим људима подели своје искуство и да помогне, без патетике. Оно што доктори кажу јесте да и тумори мутирају, да се појављу тамо где се најмање очекује и да нема правила. Буде оно што извучемо на животној лутрији. Зато је битно знати да је живот сувише кратак да бисмо га трошили на стрес и будале. Толико су тужни подаци, а и сами онколози кажу да су бројке поражавајуће. Једино што можете јесте да узмете даљински управљач као одбрамбено средство. Треба се одбранити и од лоших вести и говора мржње који гледамо на нашим телевизијама. Не знам какво је ово време дошло. Ни људи нису као што су били. Нема више ни правих љубави, ни другарстава. Уместо да постанемо бољи, постајемо све гори. То је можда и због тога што гледамо све више насиља па чак и у ТВ серијама. Марина Туцаковић се сложила са мојом  реченицом једном приликом кад смо се чули, да нам је живот постао елементарна непогода. Није корона најгоре што је могло да нам се деси, најгоре је какви смо то постали. Зашто толико мрзимо, зашто су се људи толико отуђили. Зашто влада вербални грађански рат. Све је то више него канцерогено. Живот у патњи, а имамо само један живот. И џаба је после плакати и писати патетичне постове о некоме кога сте пре тога толико пута оговарали. Опасно је време - ако избегнете вирус никад не знате шта друго може да вас задеси. Стрес је толико велик и на радном месту и у саобраћају да је овде јако тешко медитирати у јога пози. Стога је мој савет да кад дођете кући, узмете даљински и бинџујете. Узмите Јутјуб и бирајте. И дружите се само са људима са којима вам је лепо. Јер имамо и друге примере. Имамо познате личности које трају и пример су да се и у седамдесетој години може живети као тинејџерка. И да се може прегурати стота. Потребно је или да уопште не гледате телевизију или да одаберете који програм гледате. Од тога ће зависити и ваше ментално и физичко здравље.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
27.11.2021 • 12:41
Sve je rečeno.
EUR/RSD 117.5815
Најновије вести