окоТВоко Гори море, топе се планине

Гори море топе се планине певао давно Жељко Шашић, не памтим кад је било овакво топло лето. Да буде још вруће побринула се Сања Маринковић са својим коментаром на сторију Инстаграма о изгледу две крупније жене из аква парка.
Aleksandar Filipovic privatna
Фото: Приватна архива

 И у недостатку политичких догађаја ево теме да се успале медији. На Телевизији Курир била је наоштрија Сандра Борјан и замерила је мршавој водитељки што се није извинила буцама и што ставља непознате жене на своје друштвене мреже.

Владан Мишић на телевизиј Хепи је овај догађај издвојио испред политичких а и подсетио је на свађу на релацији Сања Маринковић и Весна Дедић кад је опет брзоплето Сања ставила слику са журке где су биле познате личности и то назвала „ковид елитом”. Ту је пукла лубеница на релацији Маринковић-Дедић иако су каријере заједно почеле на РТС, биле најкреативније репортерке а потом се сјајно обе снашле у новим временима и комерцијалним водама оснивајући новинарску школу Официна. На телевизији Блиц смо сазнали да је једна од полазница ове школе и звезда прелазних рокова Јована Јеремић која се вежбала у Звездама гранда постављајући питања из публике и коју је одмах приметио Саша Поповић. И док су Маринковићка и Дедићка занат училе на РТС-у од пијачног барометра, полазнике своје школе су водиле на Пинк и Гранд. Наравно, да би се радило на таквим местима мора се бити фит, изгледати топ и бити модеран. Отуда се Сањи и омакла реченица о буцама или је данас потребно да се стално саморекламираш да би био у центру пажње. Јер изгледа без тога не иде. Сања врло добро зна пошто је неколико пута радила емисију „Дебели и мршави” а пре девет година и ја сам учествовао у тој емисији заједно са Миланом Станковићем и Сузаном Манчић. Погледајте на Јутјубу, сви смо се угојили сем Сање која је на дијетама и принципима исхрана нашла златну жицу и издала чак и књигу за Лагуну на ту тему „Моја тајна љубав, вежбање, кување”.

Али Сања је нешто заборавила. Има пуно дама које имају вишак килограма због хормоналних поремећаја, због поремећаја рада штитне злезде или што је време постало такво да многе жене морају да иду на вантелесну оплодњу и онда се деси тај вишак килогама. Анђелија Симић психолог и психотерапеут пише на свом блогу о гојазности као оклопу и штиту од бола. И ту долазимо до поенте. Добио сам насловну страну Дневника лето 2015. године јер сам успео да смршам фантастичних 20 килограма за три месеца. Потом прошле године на детоксу сам у Врњачкој Бањи смршао седам килограма за седам дана. И доказао сам да могу.

Али сам некако установио да сам као меда и буца срећнији и да личим на чика Ђорђа Чваркова. Често сам радио у редакцијама где су били срећни, а дебели. Који нису терали кера него су уживали у хедонизму. Нема лаког мршављења кад гледате у медијима земљу пуну патње.

Фит живот је привилегија оних који терају моду и кера и имају да бацају лову на тренера и исхрану која превазилази три пута српску потрошачку корпу. Може се смршати само уз помоћ стручњака и само ако једете лосос и ананас, имате личног тренера и неког ко ће да вас дисциплинује. А пре свега ако имате чврсту вољу. Али кад ја видим шта је у нашим медијима главна тема одмах ми дође да одем на један прави бачки ручак и да заборавим на све своје бриге.

Поента је друштвене одговорности и оно што јавна личност говори о темама које је обрађивала у својим емисијама. Тако су нас учили наши уредници три пута мери једном сеци и реци. Али, изгледа да ако си умерен, не можеш бити актуелан и у тренду. Гори море, топе се планине, али тешко да ће се лако отопити салчићи на ову спарину.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
07.08.2021 • 15:33
Poslednji pasus govori sve.
EUR/RSD 117.5849
Најновије вести