Твитер трајно суспендовао налог Zero Hedge

САН ФРАНЦИСКО: Друштвена мрежа Твитер трајно је суспендовала налог сајта за финансијско тржиште "Zero Hedge " након што је на њему објављен чланак с насловом "Да ли овај човек стоји иза глобалне пандемије коронавируса?", у којем се кинески научник повезује с епидемијом коронавируса.
tviter
Фото: pixabay.com

Из Твитера је потврђено за Ројтерс да је налог "Zero Hedge " на тој платформи трајно суспендован због кршења политике против манипулације те друштвене мреже.

"Zero Hedge " је саопштио да је добио обавештење Твитера и оптужио ту друштвену мрежу да крши сопствена правила "против злостављања и узнемиравања".

Из тог сајта наводе да су првобитно сматрали да је суспензију изазвао чланак који су објавили у петак о саставу коронавируса, али тврде да су касније сазнали да је Твитеру сајт "BuzzFeed" поднео жалбу због другог чланка.

"BuzzFeed" наводи да је "Zero Hedge " објавио личне податке о научнику из кинеског града Вухана, жаришту коронавируса, у чланку у којем постоје оптужбе да је коронавирус измишљан као "биолошко оружје".

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести