Србин с Харварда о "чиповању": Живели бисмо 150 година...

БОСТОН: Доктор инжењерских наука са МИТ/Харвард универзитета и члан истраживачког тима у Америци који ради на проналажењу лека за канцер плућа, Немања Деспот Марјановић, рекао је да "када би могли да се стављају чипови у вакцине, људи би живели 150 година".
Vakcina protiv kovida 19/Fonet/AP
Фото: Вакцина против ковида/Фонет/АП

Марјановић заједно са тимом ради на бољем разумевању како ковид 19 напада људски организам, а специјалност су му плућа.

Ми да смо на том нивоу примене и разумевања науке да можемо да стављамо чипове у вакцине, могли бисмо да живимо 150 година. То је научна фантастика. Друга ствар, зашто би нас било ко чиповао вакцином, сви ми држимо у рукама чип-мобилни телефон, где могу да прате нашу локацију, које сајтове посећујемо, рекао је српски научник за сајт Б92.

Он је додао да разуме људе који су скептични према вакцини, посебно јер је направљена у кратком року.

Али верујте, то је срећна ситуација да је научна заједница успела да одреагује тако брзо. И опет, погледајте резултате клиничких студија, оне не лажу. И последња ставка - овде у САД, први људи који примају су сви здравствени радници. Да ли би се било која земља играла са тим да целу своју медицинску заједницу, без које би ову пандемију било тешко преживети, доводе у опасност? Причамо о неколико милиона људи, додао је Марјановић.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести